Woontips

WoonTips

WoonTips is het nieuwe inspirerende en sfeervolle woonprogramma op RTL4 voor alles over, in, buiten en rondom het huis! In het programma belichten we de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen. WoonTips informeert en inspireert de kijker met handige uitleg over de financiële situatie, en tips, nieuwe ideeën en interessante ontwikkelingen op het gebied van interieur en exterieur.

Met wekelijks terugkerende rubrieken zal de kijker in iedere aflevering worden geïnformeerd over de nieuwste trends en geven we tips over financiën, duurzaam wonen, het buitenleven, design en innovatie. Denk aan; “Is het verstandiger om te huren of om te kopen? Hoe krijg ik meer samenhang in mijn huis? Hoe onderhoud ik mijn tuin goed? Hoe kan ik bewuster en groener leven? Wat zijn de nieuwste trends op woongebied?”

Daarnaast bevat elke aflevering handige tips: van het opknappen van een oude, versleten trap, het tijdig snoeien van uw heg en het op een eenvoudige manier creëren van een geheel andere woonsfeer. WoonTips geeft advies!

Het programma wordt gepresenteerd door Iris Rulkens, Liselotte de Groot, Wendy-Kristy Hoogerbrugge, Erik Burgers en Oscar Vellinga. Samen verdiepen ze zich in het optimaliseren van het woongenot, zowel binnen als buitenshuis.

Rubrieken

In het huis

Het spreekt voor zich, deze rubriek draait om alles wat zich binnen de muren van een huis afspeelt. In praktische zin; hoe leg je nou het beste een vloer? Hoe kun je met minimale inspanning een mooie metamorfose creëren? Maar ook de theorie achter een snelle internetverbinding en energiezuinige oplossingen komen aan bod. Van riolering en fundering tot de wondere wereld van design. Onze presentatoren gaan op pad voor alle tips & trends.

Om het huis

Ook de leefomgeving buitenshuis is van groot belang voor een optimaal woongenot. In deze rubriek natuurlijk voor de kijker met groene vingers alles op het gebied van tuinieren, kweken, groeien en bloeien. Daarnaast geven we inspiratie om het buitenleven te vervolmaken, denk bijvoorbeeld aan buiten koken of hoe je een jacuzzi in je tuin kunt plaatsen. En voor de kijker wiens huis te klein wordt, alles over aanbouw, dakkapellen en serres. Dus van innovatieve ideeën voor garagedeuren tot het vinden van de juiste tuindecoratie; onze presentatoren ontdekken het allemaal!

Tip van de week

In deze rubriek wordt jarenlange ervaring of expertise gedeeld met de kijker om hen te helpen en te informeren over alles in en om het huis. Wat moet er allemaal geregeld worden vóór de intrek van een woning en wat moet je doen als je een woning weer verlaat? Iedere week leert de kijker weer wat bij, door een tip van een expert

Klussen met Oscar

In deze nieuwe rubriek gaat onze klusser Oscar wekelijks langs bij mensen thuis die een probleem hebben met een klus. Hij lost het repareert of bouwt iets op en geeft tips over hoe de kijkers het zelf kunnen oplossen. Van het maken van een inbouwkast tot het dicht kitten van een badkuip… geen probleem!

Heb jij thuis ook een probleem waar je maar niet aan toe komt en denk je dat Oscar het voor je op kan lossen? Geef je nu bij ons op en wie weet komt hij wel bij jou langs om de klus te klaren!

Wil je dat wel? Stuur dan een email naar woontips@emtv.nl met daarin je NAW-gegevens en een uitleg van jouw klusprobleem (inclusief een foto van het probleem).

Waar te zien

WoonTips is wekelijks te zien op zaterdag van 16:00 tot 16:30 en op maandag (herhaling) van 15:00 tot 15:30 bij RTL4.

Tevens zijn de uitzendingen een jaar lang terug te zien op www.rtlxl.nl.